Lääkehoito on osa apteekkimme palvelua

Itsehoito

Itsehoitotoimenpiteet riittävät usein lieviin ja tilapäisiin oireisiin sekä pieniin tapaturmiin. Ilman reseptiä saatavia itsehoitolääkkeitä voi käyttää omatoimisesti helposti tunnistettavien oireiden hoitoon. Itsehoitoon soveltuvia oireita ovat erilaiset tilapäiset kivut, flunssa, osa iho-oireista sekä vatsavaivat. Lääkkeet vaikuttavat ja oireet helpottavat tällöin useimmiten muutamassa päivässä.

Pelkkä tuotteen ostaminen ei kuitenkaan ole itsehoitoa. Jotta itsehoitolääkettä voi käyttää, on tunnistettava oireen aiheuttaja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo oireen tunnistamisessa ja oikean lääkkeen valinnassa.

Meiltä saat tietoa itsehoitolääkkeiden annostuksesta ja mahdollisista käyttörajoituksista. Osaamme myös neuvoa, milloin on syytä hakeutua lääkärin hoitoon.

Varsinkin epäselvissä tilanteissa on aina viisasta turvautua asiantuntijan apuun. Emme tee ostopäätöstä puolestasi. Asiakkaamme saavat itse päättää, minkä tuotteen tahtovat ostaa. Tehtävämme on huolehtia siitä, että asiakkaamme saavat riittävät tiedot valintansa tekemiseksi.

 

Reseptilääkkeet

Reseptiasiakkaitamme palvellaan suoratoimituspisteessä, jossa voit asioida saman henkilön kanssa koko lääkkeen toimituksen ajan. Asioinnin yhteydessä voimme keskustella rauhassa lääkehoidosta ja lääkkeen vaikutuksista. Näin saat henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa.

Onnistunut lääkehoito koostuu lääkkeestä ja asiantuntevasta neuvonnasta. Neuvonta on erittäin tärkeää niin resepti- kuin itsehoitolääkkeidenkin kohdalla.

 

Apteekkitoiminnan eettiset ohjeet

Suomalaisten apteekkien toiminta perustuu eettisiin ohjeisiin, joiden tarkoituksena on varmistaa turvallinen lääkehoito.

Apteekkihenkilökunta kunnioittaa asiakkaan valintoja ja huolehtii siitä, että asiakas saa päätöksen tekemiseen riittävästi tietoa. Lääkehoidosta keskustellaan luottamuksella; apteekkihenkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lue lisää tietosuojakäytännöstämme: Lapuan Lakeus Apteekin tietosuojaseloste asiakastietojen käsittelystä